Zaželi – prevencija institucionalizacije na području Općine Bogdanovci

O projektu

Projekt „Zaželi – prevencija institucionalizacije na području Općine Bogdanovci“ ima za cilj prevenirati institucionalizaciju i socijalnu isključenost kako bi starije osobe i osobe s invaliditetom mogle što dulje ostati u vlastitom domu i zajednici. U sklopu projekta će se na 31 mjesec zaposliti 16 pružatelja usluga koji će biti zaduženi za obavljanje različitih aktivnosti kao što su organiziranje prehrane, pomoć u obavljanju kućanskih poslova, pomoć u održavanju osobne higijene te pomoć pri zadovoljavanju drugih svakodnevnih potreba za minimalno 96 pripadnika ciljne skupine. Općina Bogdanovci će biti zadužena i za nabavu i podjelu mjesečnih paketa kućanskih i osnovnih higijenskih potrepština, praćenje i kontrolu izvršenih usluga, upravljanje projektom i administraciju te komunikaciju, nabavu promotivnih materijala i vidljivost projekta.

Projekt se provodi i financira kroz Europski socijalni fond plus, Program Učinkoviti ljudski potencijali 2021-2027.Nositelj projekta: Općina Bogdanovci

Ukupna vrijednost projekta: 744.000,00 EUR

Trajanje projekta: 36 mjeseci, od 14. veljače 2023. godine

Ciljna skupina: osobe starije od 65 godina i odrasle osobe s invaliditetom (18 i više godina)Izneseni stavovi i mišljenja samo su autorova i ne odražavaju nužno službena stajališta Europske unije ili Europske komisije. Ni Europska unija ni Europska komisija ne mogu se smatrati odgovornima za njih.