Početna konferencija - Zaželi 3

U Hrvatskom domu Bogdanovci je 8. ožujka 2023. godine održana početna konferencija projekta „Zaželi 3 - Program zapošljavanja žena na području Općine Bogdanovci“ s ciljem predstavljanja projekta i njegove važnosti za Općinu Bogdanovci.
Projekt „Zaželi 3 - Program zapošljavanja žena na području Općine Bogdanovci“ vrijedan je 131.236,31 € / 998.800,00 kn i u 100%-tnom iznosu se financira iz Europskog socijalnog fonda putem Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali. Na području Općine Bogdanovci su zahvaljujući projektu omogućena nova zapošljavanja teže zapošljivim ženama, a ujedno je osigurana skrb za mještane treće životne dobi u potrebi. Ukupno 20 žena pripadnica ciljane skupine će kroz 6 mjeseci skrbiti o ukupno 141 krajnjem korisniku - osobama od 65 godina i starije te nemoćnim osobama na području Općine Bogdanovci. Svakodnevna briga žena od 7 do 8 krajnjih korisnika uključuje razne usluge od pomoći u dostavi namirnica i pripremi obroka, održavanja čistoće stambenog prostora, a jedna od najvažnijih stavki za osobe treće životne dobi je pomoć u socijalnoj integraciji te razgovor i druženje. Tijekom projekta je predviđena i podjela 6 mjesečnih paketa osnovnih i higijenskih potrepština za svakog krajnjeg korisnika.
Projekt je predstavila voditeljica projekta Kristina Vlaović Podgorščak, a sve nazočne je pozdravio načelnik Općine Bogdanovci Marko Barun kao predstavnik nositelja projekta i tom prilikom istaknuo uspješnost i značaj projekta za lokalnu zajednicu u prethodnim fazama te dodao kako ne sumnja u uspjeh nove faze projekta na obostrano zadovoljstvo zaposlenih žena i krajnjih korisnika. Konferenciju su nazočili predstavnici projektnih partnera Zvonimir Rogulja iz Hrvatskog zavoda za socijalni rad, Područni ured Vukovar te Jasna Kolar iz Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, Područni ured Vukovar kao i predstavnici Razvojne agencije Vukovarsko-srijemske županije Marija Saračević i Domagoj Spajić. Na konferenciji su sudjelovale i žene zaposlene na projektu te su svima podijeljeni promotivni materijali (ruksak, jakna, majice, kišobran, blok za pisanje i kemijska olovka). S obzirom da je konferencija održana na Međunarodni Dan žena, sve prisutne žene dobile su i crveni karanfil kao znak pažnje.
Voditeljica
Kristina Vlaović Podgorščak